الزامات حمل و نصب تجهیزات رادیویی مطابق با قوانین کنوانسیون سولاس 2024

الزامات حمل و نصب تجهیزات رادیویی مطابق با قوانین کنوانسیون سولاس 2024

۱۴۰۳/۰۲/۰۴     11:23

مقدمه

کمیته فرعی ناوبری، ارتباطات رادیویی و جستجو و نجات (NCSR)، در نهمین اجلاس خود (21 تا 30 ژوئن 2022)، با در نظر گرفتن اصلاحات فصل چهارم سولاس، بخشنامه شماره COMSAR.1/Circ.32/Rev.1 در ارتباط با نوین سازی تجهیزات رادیویی (GMDSS) و هماهنگ کردن الزامات مربوط به آنها را تدوین نمود. در این مقاله فنی ویرایش دوم این دستورالعمل برای یکسان سازی الزامات رادیویی جدید کنوانسیون سولاس تشریح می گردد که از تاریخ اول ژانویه 2024 برای تمامی شناورهای مشمول کنوانسیون سولاس لازم الاجرا شده است.

متن حاضر شامل توضیحات و دستورالعمل های روشنی درباره تجهیزات رادیویی است که با فصل چهارم کنوانسیون سولاس و اسناد مرتبط به آن همخوانی دارد. علاوه بر آن، به راهنمای نصب تجهیزات دوگانه (Duplicated Equipment) متناسب با مناطق دریایی و عملیاتی کشتی ها، توجه خاصی شده است. باید اشاره کرد که تعاریف مناطق دریانوردی بر اساس اصلاحیه سال 2024 کنوانسیون سولاس در نظر گرفته شده است.

الزامات نگهداری (Maintenance Requirement)

کشتی های مشمول سولاس باید بر اساس قوانین این کنوانسیون، الزامات خاصی را در خصوص روش های تعمیر و نگهداری تجهیزات رادیوی خود، به کار ببندند که هر شناور بسته به منطقه دریایی و عملیاتی، لازم است یک یا دو مورد از این روشها را همزمان انتخاب نماید. این روشها عبارتند از:

  1. تعمیر و نگهداری مبتنی بر پشتیبانی ساحلی (Shore Based Maintenance)
  2. تعمیر و نگهداری در دریا (At Sea Electronic Maintenance)
  3. تجهیزات دو تایی (Duplication of equipment)

کشتی های متردد در مناطق دریایی A1 و A2 باید حداقل یک روش و شناورهای متردد در مناطق A3 و A4 باید حداقل دو روش از روشهای بالا را استفاده نمایند.

تعمیر و نگهداری مبتنی بر پشتیبانی ساحلی (Shore Based Maintenance)

در صورت انتخاب این روش، باید دولت صاحب پرچم هر شناور به این اطمینان برسد که پشتیبانی کافی تعمیر و نگهداری در ساحل وجود دارد به عنوان مثال، ترتیبات زیر ممکن است توسط دولتها و نمایندگان قانونی آنها در نظر گرفته شوند:

  1. عقد قرارداد با شرکتی که توانایی و امکانات انجام پشتیبانی های فنی و تعمیراتی تجهیزات رادیویی را در زمان مقتضی، داشته باشد. توجه شود که در این خصوص، صدور و وجود گواهینامه معتبر تجهیزات رادیویی نشانگر تأیید شرکت ارائه دهنده خدمات مذکور توسط دولت صاحب پرچم، خواهد بود.
  2. در صورتی که شناور دارای الگوی تجاری منظمی است، شرکت ارائه دهنده خدمات باید امکانات لازم برای انجام وظایف خود در بنادر و لنگر گاه های اصلی این الگو، داشته باشد.

تعمیر و نگهداری الکترونیکی در دریا (At Sea Electronic Maintenance)

اگر اطمینان حاصل شود که اسناد فنی، ابزار، تجهیزات تست و قطعات یدکی کافی بر روی شناور نگهداری می شود به گونه ای که بتوان تجهیزات مذکور را در حین سفر دریایی تعمیر کرد، می توان روش تعمیر و نگهداری الکترونیکی در دریا را استفاده نمود. فهرست این اسناد و تجهیزات باید مورد تأیید دولت صاحب پرچم باشد و بر اساس تجهیزات رادیویی نصب شده مشخص می گردد. بدیهی است که در صورت انتخاب و تأیید این روش، در فرم های ضمیمه گواهینامه رادیویی (فرم های P، R یا C) این مورد مشخص می گردد.

شخصی که برای انجام وظایف تعمیر و نگهداری الکترونیکی در دریا تعیین می شود باید دارای گواهینامه مناسب مطابق با مقررات ITU بوده یا صلاحیت انجام این امور را بر اساس تأییدیه های فنی و آموزشی دولت صاحب پرچم داشته باشد. (Res. A. 703(17))

تجهیزات دو تایی (Duplication of equipment)

در صورتی که استفاده از این روش انتخاب شود، علاوه بر تجهیزات پایه رادیویی (Basic Equipment) مشخص شده در مقرره های 7، 8 و 9 فصل چهارم سولاس، باید تجهیزات اضافی دیگری مطابق با مقرره 14 این فصل، در دسترس باشد. جزئیات این تجهیزات با توجه به محدوده دریانوردی کشتی ها تعیین می شود و مطابق با جدول زیر خواهد بود:

GMDSS REQUIREMENTS FOR RADIO INSTALLATIONS ON BOARD SOLAS SHIPS - 2024

جدول شماره 1- جدول تجهیزات اصلی و دوتایی رادیویی کشتی ها بر اساس الزامات 2024 سولاس

در جدول شماره 2، می توان بر اساس مناطق چهارگانه دریایی، حالتهای مختلف نصب تجهیزات اصلی و دوتایی رادیویی ممکن را مشاهده نمود. در ستون سوم حداکثر محدوده عملیاتی شناور برای حالات گوناگون درج شده و بر مبنای آن می توان چیدمان های مختلف را انتخاب کرد.

GMDSS REQUIREMENTS FOR RADIO INSTALLATIONS ON BOARD SOLAS SHIPS - 2024

جدول شماره 2 – تجهیزات رادیویی و مناطق دریایی

نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس
سلب مسئولیت
علیرغم تلاش های تیم مرین تاپیکس به منظور اطمینان از درستی و کامل بودن محتویات این مقاله، مسئولیتی بابت وجود ایرادات یا از قلم افتادگی در متن مقالات، متوجه تیم تحریریه مرین تاپیکس نیست.