تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان

تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان

۱۴۰۲/۰۹/۱۸     17:49

بازرسی کاملاً نزدیک (کلوز آپ)، بازرسی ایست که در آن جزئیات دقیق سازه ای توسط بازرس به صورت چشمی بازرسی شده و در صورت نیاز از تماس مستقیم نیز برای بررسی وضعیت استفاده می گردد.

از سوی دیگر، تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، امکان بررسی بخش های مختلف سازه ای را بدون نیاز به دسترسی فیزیکی مستقیم بازرس، فراهم می کند. این تکنیک ها ممکن است شامل استفاده از موارد زیر باشد:

  1. تجهیزات هوایی بدون سرنشین (UAV)
  2. غواصان
  3. پهپاد های کنترل از راه دور (Drones)
  4. بازوهای روباتیک
  5. تجهیزات متحرک کنترل از راه دور (ROV)
  6. بالاروها (Climbers)
  7. سایر تجهیزات یا روشهایی که توسط موسسات رده بندی قابل قبول تشخیص داده شوند

با توسعه سریع این تکینک ها مانند تجهیزات متحرک کنترل از راه دور و حسگر های لحظه ای نصب شده بر روی پهپاد ها، صنعت دریایی به طور فزاینده ای از آنها برای انجام بازرسی های خود، استفاده می کند. شکی نیست که تکنیک های جدید تر سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان را در فعالیت های مرتبط با بازرسی از خود نشان می دهند بدون آنکه به یافته های نهایی این بازرسی ها خللی وارد شود.

به منظور اجازه استفاده از چنین تکنیک هایی و درک مزایای بالقوه آنها شامل بازرسی های ایمن تر، کاهش نرخ خطاهای احتمالی و هزینه های تعمیر و نگهداری، گروه بین المللی موسسات رده بندی (آیاکس)، پیش از این، الزامات یکپارچه خود را شامل IACS (URs) Z3 (Rev.7)، Z7 (Rev.26)، Z7.1 (Rev.14)، Z7.2 (Rev.7)، Z10.3 (Rev.18) و Z15 (Rev.2) متناسب با تکنیک های مذکور به روزرسانی کرده است.

به عنوان یک اصل کلی، تکینک های بازرسی از راه دور (RIT) باید با حضور خود بازرس به کار گرفته شوند. بسیار مهم است که بدانیم استفاده از RIT با مفهوم «بازرسی دورادور (Remote Survey)» بسیار متفاوت است. در بازرسی دورادور اصولاً الزامی به حضور فیزیکی بازرس در محل بازرسی، نخواهد بود و اینکار به وسیله تجهیزات ارتباطی انجام می شود.

همچنین، استفاده از تکینک های بازرسی از راه دور (RIT) در مواردی که نیاز به تعمیرات وجود داشته باشد و یا مواردی که سابقه یا نشانه ای از وجود خرابی و آسیب آشکار باشد، باید محدود و ممنوع شود. هنگامی که در طول بازرسی قسمت مشکوکی مشاهده شد، بازرسی بدون استفاده از این تکنیک ها،  ادامه خواهد یافت. تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT) را نمی توان به عنوان یک روش معادل و جایگزین بازرسی کاملاً نزدیک (کلوز آپ) در نظر گرفت، بلکه با این توضیحات، استفاده از آن را باید به عنوان روشی برای حمایت از بازرسان و ساده نمودن فرآیند بازرسی دانست که تأثیر سوئی بر روی نتایج آن نداشته باشد.

بر این اساس و برای اجازه استفاده از تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT) در کشتی های فله بر و نفتکش، در حال حاضر بحث هایی در کمیته ایمنی دریایی (MSC) برای اضافه کردن آن به کد ESP شامل موارد زیر در جریان است.

  1. گنجاندن تعریفی از RIT در هر بخش از ضمیمه های کد با ارجاع به IACS Rec. 42
  2. اجازه استفاده از تکنیک های بازرسی از راه دور در بازرسی کلوز آپ
  3. الزامات خاص تکنیک های بازرسی از راه دور
نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس
سلب مسئولیت
علیرغم تلاش های تیم مرین تاپیکس به منظور اطمینان از درستی و کامل بودن محتویات این مقاله، مسئولیتی بابت وجود ایرادات یا از قلم افتادگی در متن مقالات، متوجه تیم تحریریه مرین تاپیکس نیست.