تست های منظم تجهیزات رادیویی کشتی های تجاری

تست های منظم تجهیزات رادیویی کشتی های تجاری

۱۴۰۱/۰۹/۰۹     11:38

مقدمه

GMDSS یک سیستم ایمنی مخاطرات و ارتباطات رادیویی شناخته شده بین المللی است که در چندین دهه اخیر ایجاد شده است و در واقع سیستمی برای ارتباط کشتی به ساحل و کشتی به کشتی است که از ماهواره ها و/یا سیستم های رادیویی زمینی با فناوری DSC (تماس انتخابی دیجیتال) استفاده می کند. این سیستم ها با دریافت اعلان ها و هشدار های ایمنی مربوط به خطرات ناوبری و شرایط آب و هوایی، خطرات پیش روی شناور ها را به خدمه اعلام کرده و از سوی دیگر تنها با فشردن یک دکمه، ارسال پیام های اضطرار را ممکن می سازد.

GMDSS به طور کامل از 1 فوریه 1999 برای تمامی کشتی ها شامل کشتی های موجود اجرا شده است. بر اساس فصل چهارم کنوانسیون سولاس همه کشتی‌های مسافربری اقیانوس‌پیما و کشتی‌های باری با تناژ ناخالص 300 و بالاتر ملزم به حمل تجهیزات رادیویی مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند.

GMDSS از موارد زیر تشکیل گردیده است:

  1. تماس انتخابی دیجیتال (DSC) - استانداردی برای ارسال پیام های دیجیتالی از پیش تعریف شده از کشتی به کشتی، کشتی به ساحل و ساحل به کشتی. بر اساس دستگاه های ارتباطات رادیویی VHF، MF و HF.
  2. فرستنده اضطراری رادیویی نشانگر موقعیت (EPIRB) - دستگاه شناسایی و مکان یابی خودکار برای عملیات جستجو و نجات.
  3. NAVTEX - یک سرویس خودکار بین المللی برای ارسال هشدارهای ناوبری و هواشناسی، پیش بینی ها و اطلاعات فوری ایمنی دریایی به کشتی ها.
  4. تجهیزات مکان یابی جستجو و نجات - به طور خودکار واحدهای جستجو و نجات را با سیگنال دادن به فرستنده های رادار جستجو و نجات به موقعیت بحران هدایت می کند.
  5. INMARSAT - یک سیستم ارتباط ماهواره ای سیار جهانی که داده ها و پیام های دو طرفه را ارائه می دهد.

تیم مارین سنتر، در این مقاله ضمن بررسی موضوع سعی می کند روال ارزیابی های معمول و روتین تجهیزات رادیویی را به صورت مفید و مختصر بیان نماید. با ما همراه باشید.

بازرسی های دوره ای تجهیزات رادیویی

مهمترین وظایف تجهیزات GMDSS به صورت زیر است لذا تست های معمول نیز باید ضمن ارزیابی این تجهیزات، درستی عملکرد این وظایف را کنترل نماید.

  1. ارسال و دریافت اعلان های اضطرار
  2. ارتباطات رادیویی جستجو و نجات
  3. ارتباطات رادیویی در محل
  4. ارسال و دریافت سیگنال های حاوی اطلاعات مکانی
  5. ارسال و دریافت اطلاعات ایمنی دریایی
  6. ارسال و دریافت ارتباط کشتی به کشتی
  7. ارتباطات رادیویی عمومی

بررسی روزانه

عملکرد مناسب امکان تماس انتخابی دیجیتال (DSC) باید حداقل یک بار در روز، به صورت شبیه سازی، با استفاده از امکانات تست داخلی تجهیزات رادیوییی، آزمایش شود. از دیگر تست های روزانه می توان به بررسی عملکرد درست نمایشگر تجهیزات، اتصالات داخلی و برق مورد نیاز سیستم ها اشاره نمود.

باتری هایی که منبع ذخیره انرژی هستند نیز باید روزانه بررسی شوند. عمدتاً ولتاژهای ON-LOAD و OFF-LOAD باتری توسط یک ولت متر متصل به شارژر بررسی می شود.

OFF-LOAD: وقتی هیچ تجهیزاتی متصل نیست، باتری باید 24 ولت یا کمی بیشتر را نشان دهد.

ON LOAD: منبع برق متناوب (AC) را خاموش کنید و به ولتاژ باتری توجه کنید. با انجام عملی بر روی تجهیز رادیویی به کاهش ولتاژ توجه کنید. اگر ولتاژ بیش از 10٪ کاهش یابد، نشان می دهد که باتری ضعیف است یا به طور کامل شارژ نشده است. در این حالت، باتری ها باید دوباره شارژ شوند.

از دیگر مواردی که باید روزانه بدان توجه نمود، درستی عملکرد تمام چاپگر های مرتبط با تجهیزات رادیویی است.

تست های هفتگی

آزمایش عملکرد مناسب قابلیت تماس انتخابی دیجیتال DSC حداقل یک بار در هفته با استفاده از یک تماس آزمایشی روی فرکانس مرتبط ایمنی و اضطرار، زمانی که کشتی در محدوده ارتباطی ایستگاه ساحلی مجهز به DSC باشد، ضروری است. این تست با انتخاب منوی تماس آزمایشی (Test Call) در تجهیزات رادیویی، انجام می شود .

فرکانس های ایمنی و اضطرار شش گانه شامل موارد زیر است.

  1. 2182 kHz: International Maritime Distress and Calling Frequency for Radio telephony
  2. 4340 kHz: NATO Combined Submarine Distress
  3. 8364 kHz: Survival Craft
  4. 121.5 MHz: International Aeronautical Emergency Frequency
  5. 156.8 MHz: International Maritime Distress, Calling and Safety Frequency
  6. 243.0 MHz: NATO Combined Distress and Emergency Frequency
  7. 406.0 MHz: Emergency Position Indicating Locator Beacon (EPIRB)
نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس
سلب مسئولیت
علیرغم تلاش های تیم مرین تاپیکس به منظور اطمینان از درستی و کامل بودن محتویات این مقاله، مسئولیتی بابت وجود ایرادات یا از قلم افتادگی در متن مقالات، متوجه تیم تحریریه مرین تاپیکس نیست.