کشتی سازی چینی بزرگترین تانکر حمل گاز طبیعی مایع دنیا را طراحی می کند

کشتی سازی چینی بزرگترین تانکر حمل گاز طبیعی مایع دنیا را طراحی می کند

۱۴۰۲/۰۶/۲۲     12:54

شرکت کشتی‌سازی Hudong-Zhonghua چین در حال آماده‌سازی طرح ساخت بزرگترین شناور حمل گاز طبیعی مایع جهان است. دلیل آغاز این پروژه، افزایش تقاضا برای این نوع شناور به دنبال افزایش تولید LNG توسط کشورهایی همچون قطر و ایالات متحده می‌باشد. شرکت Hudong-Zhonghua گواهینامه‌های AiP خود را از بسیاری از موسسات رده بندی آیاکسی دریافت کرده است، که این نشان‌دهنده اعتماد بسیاری از متخصصان به این طرح است. افزایش تولید LNG توسط کشورهای مذکور احتمالاً به دنبال افزایش درخواست این ماده در چین و کشورهای اروپایی نیز بوده است.

در حال حاضر، بزرگترین تانکرهای LNG جهان سری Q-max با ظرفیت حمل 266 هزار متر مکعب است، که نسبت به تانکرهای مشابه، حجم بسیار بیشتری از گاز را جابجا می کنند. ساخت این نوع شناورها در حال حاضر به عنوان بهترین راهکار اقتصادی در نظر گرفته می‌شود.

طرح جدید, ظرفیت شناور ها را تا ۵۷ درصد نسبت به شناورهای قدیمی افزایش می‌دهد و طولی برابر با بزرگترین شناور های فعلی قطر دارد. طبق گفته‌های مؤسسه رده بندی ABSکه وظیفه بررسی نقشه های طراحی را بر عهده دارد, شناور دارای عرض قالبی ۱۷۶ و آبخور ۳۹ فوتی است و در حال حاضر می‌تواند در ۷۰ پایانه LNG در سرتاسر جهان پهلو بگیرد. طراحی شناور با کمک مؤسسه رده بندی DNV انجام شده و شرکت کشتی سازی اعلام کرده است که گواهینامه AiP  خود را از موسسات رده بندی LR و ABS نیز دریافت خواهد کرد. در حال حاضر شرکت های کشتی سازی کره ای با در دست داشتن هفتاد درصد سفارش‌ های ساخت تانکر های LNG بر بازار جهانی تسلط کامل دارند.

شناور های جدید با داشتن پنج مخزن حمل بار و سیستم‌های مهار و نظارت بر آلودگی پیشرفته به همراه سیستم پایش همزمان تلاطم،  راندمان بالاتر و امنیت بیشتری نسبت به شناور های قدیمی تر این نوع خواهند داشت.

با توجه به اظهارات مؤسسات رده‌بندی مرتبط با ساخت شناور، سیستم‌های پیشرفته‌ای برای پایش تنش‌های سازه‌ای و جلوگیری از تصادم در این شناورها نیز در نظر گرفته شده است. همچنین، اعلام شده است که با بهره‌گیری از سیستم حباب‌ساز برای بدنه و شفت ژنراتور، می‌توان الزامات مرتبط با تولید گازهای گلخانه‌ای را رعایت کرد. از سوی دیگر، نصب سیستم کاتالیزور به کاهش قابل توجه انتشار اکسیدهای نیتروژن کمک خواهد کرد، تا بتواند با استانداردهای IMO Tier III سازگار باشد. سازنده شناور اعلام کرده است که از موتورهای دوگانه سوز برای کاهش شاخص انتشار کربن استفاده می‌کند. این طرح در حال حاضر در مرحله بازبینی قرار دارد تا بتواند به عنوان یک طرح بهینه و کاربردی برای نسل بعدی تانکرهای LNG مورد استفاده قرار گیرد.

منبع:

  1. Marine-Executive
نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس