با وجود روند کاهشی دزدی دریایی در سرتاسر جهان، تنگه سنگاپور همچنان منطقه نا امنی شناخته می شود

با وجود روند کاهشی دزدی دریایی در سرتاسر جهان، تنگه سنگاپور همچنان منطقه نا امنی شناخته می شود

۱۴۰۱/۰۵/۰۶     12:55

درحالیکه در سطح جهان، حوادث دزدی دریایی علیه کشتی‌های تجاری همچنان رو به کاهش است، آسیا و به طور خاص تنگه سنگاپور همچنان یکی از مناطقی است که موجب نگرانی بیشتری شده است.

بر اساس گزارش میاندوره ای سال 2022 مرکز اشتراک گذاری اطلاعات ریکاپ (ReCAAP) و با توجه به افزایش 11 درصدی حوادث دزدی دریایی در آسیا، جلساتی با نمایندگان صنعت کشتیرانی برای اتخاذ گامهای مورد نیاز به منظور کاهش خطرات منطقه ای، تشکیل گردید.

گزارش نیمه اول سال 2022 ریکاپ در واقع منعکس کننده همان مسائل شناسایی شده توسط دفتر بین المللی دریانوردی ICC (IMB) است. بر اساس گزارش ICC تعداد حوادث نیمه اول سال 2022 نسبت به گزارشات مشابه از سال 1994 در کمترین میزان خود بوده است. با این وجود در گزارش مذکور به افزایش دزدی های سطح پایین در تنگه سنگاپور نیز اشاره شده است.

داده‌های ریکاپ نشان می‌دهد در نیمه اول سال 2022 جمعا 40 مورد سرقت کشتی ها در آسیا رخ داده است که در مقایسه با تعداد گزارشات سال قبل،  11 درصد افزایش را نشان می دهد. بیش از نیمی از این حوادث مربوط به کشتی‌هایی بود که از تنگه سنگاپور عبور می‌کردند. ریکاپ می‌گوید: « تنگه سنگاپور همچنان یک منطقه پر خطر و نگران‌کننده است. »

تجزیه و تحلیل دقیق‌تر داده‌ها نشان می‌دهد که فعالیت به شدت در سمت شرقی تنگه سنگاپور متمرکز است. همچنین 19 مورد از این حوادث در محور رو به شرق بوده است. با این حال، اگرچه تعداد این جرائم زیاد است اما بیشتر آن‌ها سطح پایین بوده و غالبا توسط مرزنشینانی انجام می شود که به دنبال سرقت قطعات یدکی یا سایر موارد از کمدهای باز یک کشتی، وارد آنها می شوند. در اغلب موارد عاملان پس از کشف شناورها را ترک می‌کنند و هیچ برخورد و تقابل مستقیمی با خدمه و سرنشینان به وجود نمی‌آید.

ریکاپ می‌گوید سه چهارم حوادث اتفاق افتاده در سرتاسر آسیا در پایین‌ترین سطح طبقه‌بندی می‌شوند، به این معنی که عاملان حمله مسلح نبوده و به خدمه آسیبی وارد نشده است. با این حال، نزدیک به سه چهارم از حوادث گزارش شده در کشتی‌ها در حالی رخ داده‌ است که کشتی‌ها در حال حرکت بوده‌اند و در اسکله یا یک مکان ثابت نبوده‌اند. تنها در دو مورد از حوادث گزارش شده، تلاش عاملان برای سوار شدن به کشتی ناموفق بوده است، اما ریکاپ تأکید کرد که ارائه گزارش برای اطمینان از درک دقیق فعالیت های مجرمانه در منطقه ضروری است.

تنها منطقه افزایشی دیگر، لنگرگاه‌های چتیگرام در بنگلادش با سه مورد دزدی دریایی، بوده است. این در حالیست که در این منطقه و در سال 2021 موردی گزارش نشده بود. به همین ترتیب هیچ گزارشی در مالزی و ویتنام وجود نداشت و در فیلیپین نیز با کاهش پنجاه درصدی نسبت به سال قبل، تنها سه مورد حادثه دزدی دریایی گزارش شد.

علاوه بر این، بیش از دو سال از ربوده شدن خدمه یک کشتی که‌ برای باج‌گیری در محدوده دریاهای سولو-سلبس و نزدیکی آب‌های صباح شرقی اتفاق افتاده بود، می‌گذرد. لذا ریکاپ همچنان به دلیل تهدیدات بالقوه دزدی دریایی در این مناطق، توصیه می کند که کشتی ها در صورت امکان مسیر های جایگزین را انتخاب نمایند.

طی تبادل نظر های صورت گرفته با نمایندگان صنعت کشتیرانی، آن‌ها بر لزوم تمرکز بر رفتار خدمه هنگام عبور از این مناطق تأکید کردند.

 شرکت‌کنندگان در مورد نیاز صنعت کشتیرانی به بازنگری مستمر در ارزیابی ریسک و پیاده سازی طرح امنیت کشتی ها به عنوان کاراترین اقدامات تجربه شده مدیریتی به منظور مقابله با دزدی دریایی و سرقت های مسلحانه، توافق کردند.

بر این اساس توصیه شد که هوشیاری و مراقبت‌ها به حداکثر برسد و هنگام مشاهده افراد غیرمجاز در کشتی یا حضور قایق های مشکوک در اطراف کشتی ها، زنگ هشدار به صدا درآید.

در طول 15 سال گذشته، ریکاپ  بر تجزیه و تحلیل داده‌ها در مورد تعداد مجرمان، سلاح‌های حمل شده، رفتار با خدمه، اقلام سرقت شده، نوع کشتی‌های مورد سوء قصد قرار گرفته و زمان وقوع حوادث تمرکز کرده است. فاز دوم تجزیه و تحلیل داده‌ها در حال انجام است و ریکاپ  امیدوار است بتواند اطلاعات تحلیلی بیشتری را ارائه دهد که خدمه کشتی را قادر می‌سازد تا با اتخاذ تدابیر امنیتی مناسب برای هرگونه دزدی دریایی احتمالی و حوادث سرقت مسلحانه بویژه هنگام تردد در مناطق ناامن و نگران‌کننده، آمادگی بهتری داشته باشند.

منبع:

  1. https://www.maritime-executive.com
نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس