کشتی‌های تولیدکننده برق، حالا توانایی تامین حدود یک چهارم برق کشور کوبا را دارند

کشتی‌های تولیدکننده برق، حالا توانایی تامین حدود یک چهارم برق کشور کوبا را دارند

۱۴۰۱/۱۲/۱۶     21:24

دولت کوبا برای رفع کمبود شدید ظرفیت تولید برق با انتخاب‌های سختی مواجه است؛ چرا که خاموشی‌های متعدد ماه‌های گذشته بر زندگی عموم مردم تاثیر گذاشته است. شبکه برق نامتعادل بر مشکلات اقتصاد رو به افول کوبا افزوده و آن را در مسیر افتی شدید قرار داده؛ به حدی که تقریباً دو درصد از جمعیت این کشور در سال گذشته سعی کرده‌اند به ایالات متحده مهاجرت کنند. رفع مشکل نابسامانی اقتصادی به نظر دشوار خواهد بود، اما هاوانا اخیراً راه­حلی فنی برای کاهش تأثیرات کمبود تولید برق پیدا کرده است: ایستگاه‌های تولید سیار شناور که با حسن نیت توسط کارگزار ترکی Karpowership تأمین شده‌اند.

روابط این کشور با کارادنیز مالک شرکت کارپاورشیپ از سال 2018 آغاز شد؛ زمانی که دولت کوبا قرارداد اجاره­ی چهار ساله سه نیروگاه کوچک شناور را امضا کرد. این واحدها روی­هم­رفته حدود 110 مگاوات ظرفیت دارند. از آنجایی که نیروگاه‌های برق دائمی متعلق به دوران جنگ سرد کوبا فرسوده شده‌اند، سهم کارپاورشیپ از ظرفیت شبکه کشور به تدریج افزایش یافته است. هشتمین واحد در کوبا از ابتدای فوریه وارد هاوانا شده و ظرفیت کل را به حدود 770 مگاوات یا یک چهارم حداقل برق مورد نیاز کوبا یعنی 3000 مگاوات رسانده است.

سرعت تحویل یک نیروگاه شناور (کشتی تولید­کننده برق) به خوبی نیازهای کوبا را برآورده می‌کند. نیروگاه‌های خشکی کوبا نیاز به تعمیر و نگهداری سنگینی دارند و افزودن سریع ظرفیت تولید برق متحرک، از دسترس خارج کردن نیروگاه‌های موجود را برای تعمیرات اساسی آسان‌تر می‌کند. همچنین این فرآیند بسیار سریع‌تر از ایجاد ظرفیتی جدید در ساحل است؛ طرحی که ممکن است سال‌ها طول بکشد و نیازمند غلبه بر موانع ساختاری همه پروژه‌های زیربنایی در کوبا باشد؛ از جمله تحریم‌های ایالات متحده، دسترسی به سرمایه و غیره.

به گزارش العربیه، همین موانع ممکن است پرداخت هزینه خدمات کارپاورشیپ را برای کوبا سخت کند. خورخه پینون محقق ارشد دانشگاه UT Austin در گفتگو با این نشریه ادعا کرد:

"کوبایی‌ها هیچ پولی ندارند.".

وابستگی شدید کوبا به نفت برای تولید برق تا حدی یکی از ویژگی‌های عجیب تاریخ جنگ سرد است. این کشور واقع در کارائیب برای چندین دهه مشتری شوروی بود و بیشتر ظرفیت تولید برق خود را با استفاده از نفت کوره روسیه به صورت یارانه‌ای تولید می‌کرد. با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این رابطه پایان یافت و از آن زمان تاکنون برای حفظ و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی خود که توسط بلوک شرقی (Eastern Bloc) طراحی شده بود، تلاش‌های زیادی کرده و گام‌هایی برداشته است.

تحت شرایطی دیگر، مردم کوبا ممکن بود کمتر به سوخت‌های فسیلی وابسته می­شدند. در اواخر جنگ سرد، کوبا تقریبا یک نیروگاه هسته‌ای 880 مگاواتی با کمک شوروی ساخت. ساخت و ساز آن در سال 1983 آغاز شد، اما انحلال اتحاد جماهیر شوروی به کمک مالی و فنی روسیه پایان داد. این پروژه در سال 1992 رها شد و ویرانه‌های کارخانه ناتمام نیروگاه هنوز هم قابل مشاهده است.

منبع:

  1. Maritime-Executive
نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس