آخرین گزارش رده بندی شهر های دریایی پیشرو توسط موسسه رده بندی DNV منتشر شد

آخرین گزارش رده بندی شهر های دریایی پیشرو توسط موسسه رده بندی DNV منتشر شد

۱۴۰۳/۰۲/۰۵     12:05

گزارش جدیدی از موسسه رده بندی DNV درباره شهرهای دریایی پیشرو منتشر شده است که نتایج جالبی را نشان می دهد. این رده بندی بر اساس پنج عامل اصلی شامل مراکز کشتیرانی، مسائل مالی و حقوقی، فناوری، بنادر و تدارکات، جذابیت و رقابت تنظیم شده است و با استفاده از 45 شاخص متفاوت ارزیابی می شود. برای اولین بار، شاخص گذار سبز نیز به این معیارها اضافه شده است. 190 کارشناس در ارزیابی شهرهای دریایی که به طور مساوی بین مناطق جغرافیایی تقسیم شده بودند، شرکت داشتند.

Singapore Keeps Top Maritime City Status, and UAE Moves Up the Ranks

شکل 1 - رده بندی ناوگان دریایی بر اساس گزارش DNV

سنگاپور در میان پنج کشور اول فهرست قرار گرفته و ارزیابی از مجموع عوامل اصلی، کافی بود تا این کشور به عنوان قطب شهر های دریایی پیشرو معرفی شود. کارشناسان معتقدند که سیاست های دولتی برای حمایت و رشد بخش دریایی و همچنین تلاش های مداوم کسب و کارهای سنگاپور برای توسعه ظرفیت و نوین سازی مستمر، از مهمترین عوامل موفقیت آن کشور بوده اند.

مرکز تجارت بین‌الملل به تدریج به سمت شرق یا آسیا حرکت می‌کند و مالکان کشتی بیشتری از این منطقه ظهور می‌کنند. یکی از شرکت کنندگان در مطالعه از شانگهای گفت: این تغییر می تواند جایگاه شهرهای دریایی آسیایی مانند شانگهای و سنگاپور را ارتقا دهد.

هر چهار رده برتر نسبت به گزارش قبلی بدون تغییر بوده و بدین ترتیب روتردام، لندن و شانگهای در رده های بعدی قرار گرفتند. دیگر رده ها نسبت به گزارش قبلی تغییرات بیشتری به خود دیدند. اسلو، نیویورک، هامبورگ و کپنهاک موقعیت خود را بهبود داده اند و بوسان برای اولین بار به جایگاه دهم رسید. رتبه هنگ کنگ به طور قابل توجهی افت پیدا کرده و از رده چهارم در سال 2019 و رده ششم در سال 2022 به دوازدهم در سال جاری رسیده است.

قطب های بزرگ غرب آسیا در حال حرکت به رده های بالاتر هستند. ابوظبی با پیشرفت قابل توجهی که داشته، از جایگاه 32 به 22 ارتقا یافته است. نماینده DNV در این خصوص می گوید: « ارتقا نتیجه سیاست های عمومی راهبردی و سرمایه گذاری مداوم است که یک شهر دریایی را به آهنربایی برای جذب استعدادها و شرکت ها تبدیل می کند.» کارشناسان معتقدند که دبی نیز در مسیر حرکت به سمت جایگاه پنج شهر دریایی برتر طی چند سال آینده است.

آتن جایگاه دوم را در فهرست مراکز مهم کشتیرانی حفظ کرده است که نشان دهنده تمرکز بالای مالکان و اپراتورهای کشتی است و در رتبه 35 قرار گرفته است. این کشور دارای بزرگترین و با ارزش ترین ناوگان کشتی ها در بین شهرهای دریایی است و این ناوگان هنوز در حال رشد است. نماینده DNV اظهار داشت: «با این حال، این تصور وجود دارد که آتن در درجه اول به شرکت های کشتیرانی یونانی خدمت رسانی می کند و نهاد های حمل و نقل بین المللی دیگر در درجه بعدی اهمیت قرار دارد.» در نتیجه کارشناسان اعتماد خود را به سمت دیگر مراکز مهم کشتیرانی مانند سنگاپور و دبی تغییر داده اند. این شهرهای دریایی به عنوان گزینه های ارجح برای فعالیت های کشتیرانی جهانی ظاهر شده اند.

نویسنده, ادمین
ادمین
مهندس دریا و نویسنده مرین تاپیکس