دوار های لنگر که برای به آب اندازی و بیرون کشیدن لنگر از آب دریا به کار می روند، باید مطابق با قوانین موسسات رده بندی، طراحی، ساخته و نصب شوند. این فرآیند باید مطابق با معیارهای مشخص شده موسسات، اجرا گردد. در این مقاله اجمالاً به این موضوع می پردازیم.
کشتیهای UMA (فضای ماشین آلات بدون مراقب) که گاهی اوقات به عنوان UMS نیز شناخته میشود، برای عملیات ماشینآلات و تجهیزات بدون حضور ثابت خدمه مراقب، طراحی شدهاند. در این مقاله ضمن تشریح کلی این قابلیت، به الزامات خاص آن شامل مباحث مربوط ایمنی در برابر آتش، جلوگیری از آبگرفتگی، سیستم های هشدار و وسایل ارتباطی اشاره می شود. تمامی این موارد برای اطمینان از عملیات ایمن و مستمر ماشین آلات یک کشتی، ضروری هستند.
از لوله های هواگرد برای تعادل فشار مخازن کشتی ها در هنگام پر شدن، استفاده می کنند و معمولاً روی عرشه بالایی مخازن نصب می گردد. الزامات خاصی برای ارتفاع و سازه شان وجود دارد که بر اساس موقعیت قرارگیری آنها تعیین می شود. در این مقاله به معرفی اجمالی لوله های هواگرد و بررسی قوانین کنوانسیون خط شاهین در این خصوص می پردازیم.
در دنیای مهندسی دریایی، پروانه ها(Propellers) نقشی محوری در حرکت کشتی ها درون آب دارند که آنها را به سنگ بنای نیروی رانشی کشتی ها تبدیل کرده است. این مقاله فنی به نقش مهم پروانه ها در سیستم رانش کشتی می پردازد و اصول اساسی پروانه ها، انواع، مواد و ساختارشان بررسی می شود و در انتها، نگاهی اجمالی به آینده و برخی فناوری های نوآورانه می اندازد.
در این مقاله به الزامات محل نصب چراغ های ناوبری و ویژگی های کلی این چراغ ها اشاره می شود. چراغ های ناوبری از جمله چراغ دکل، چراغ های کناری، جراغ عقب و سایر چراغ ها، برای اطمینان از ایمنی دریانوردی و جلوگیری از تصادم، به ویژه در شرایط دید ناکافی، حیاتی هستند. در مقررات بین المللی دریایی، الزامات خاصی برای ارتفاع، دید و موقعیت این چراغ ها پیش بینی شده است.
در این مقاله، پس از معرفی سیستم ثابت اطفای حریق دی اکسید کربن، به حداقل سطح توصیه شده تعمیر و نگهداری و بازرسی آنها، می پردازیم. هدف از بازرسی و نگهداری سیستم، اطمینان از آماده به کار بودن آن بر اساس مقرره SOLAS CH.II-2/Reg. 14.2.1.2 است.
در صنعت دریانوردی، نیروی رانش بادی می تواند فرصتی منحصر به فرد برای مقابله با چالش های کربن زدایی، که بر اساس مقررات بین المللی و درخواست های عمومی ایجاد شده اند، به ما ارائه دهد. علاوه بر این، نوسانات قیمت سوخت، مالکان کشتی ها را علاقمند به تغییر سیستم های رانش خود برای کاهش هزینه ها، نموده است.
موسسه رده بندی NK به فهرست موسسات رده بندی عضو آیاکسی پیوسته که قوانین خود را در مورد بازرسی های شفت پروانه از نوع آب خنک اصلاح کرده اند. این اصلاحیه به این معنی است که کشتی های مجهز به شفت پروانه آب خنک ساخته شده بر اساس قوانین NK، مشمول دوره های بازرسی 15 ساله بیرون آوردن شفت پروانه همانند آنچیزی که برای دیگر انواع شفت ها (خنک شونده با روغن) پیش از این اجرا می شد، قرار خواهند گرفت.
مبدل های حرارتی تجهیزاتی هستند که گرما را به وسیله یک دیواره رسانا از یک سیال به سیال دیگر انتقال می دهند. این انتقال حرارت از سیال داغ تر (مایع یا گاز) به سیال سردتر رخ می دهد. در این مقاله، به معرفی اجمالی این تجهیزات و برخی مشکلات شایع در آنها می پردازیم.
همزمان با اعمال قوانین جدید در ارتباط با شاخص شدت کربن (CII) از ابتدای سال 2023، آینده عملیاتی هزاران کشتی تجاری نامعلوم است. طبق پیش بینی های فعلی، بیش از یک سوم از فله بر ها، تانکرها و کشتیهای کانتینری نمی توانند معیارهای مشروح این قوانین را رعایت کنند. آیا کشتی های شما نیز شامل این گروه می شوند؟