اخبار جهان
اگر چین عطسه کند، کشتیرانی سرما خواهد خورد

اگر چین عطسه کند، کشتیرانی سرما خواهد خورد


به دلیل رکود اقتصادی و مشکلات مربوط به کویید 19، کشتیرانی و مهم تر از آن حمل و نقل کالای خشک فله، تحت فشار قرار گرفته است. آخرین گزارش هفتگی Allied Shipbroking، می گوید: از هفته پیش که چین تعدیل گسترده ای مربوط به محدودیت های همه گیری کووید را انجام داده است، بررسی این تغییرات و تاثیرات ان بر روی اقتصاد جهانی، تورم و همچنین دومین اقتصاد بزرگ دنیا، شروع شده است.

با وجود تمایل زیاد حزب حاکم کمونیست چین برای دفاع از سیاست کووید صفر، فشارهای ناشی از کوچک شدن تجارت در ماه گذشته (شدید ترین افت صادرات و واردات در چندین سال اخیر)، افزایش بیکاری و به دنبال آن نارضایتی های مردمی، به نظر می رسد که دلایل کافی برای تجدید نظر و ارزیابی مجدد این سیاست، ایجاد شده است.

If China Sneezes, Shipping Will Catch a Cold: A Saying More Timely Than Ever

بر اساس گفته های آقای  George Lazaridis، رئیس تحقیق و ارزیابی Allied  دلایل این عقب نشینی، ممکن است فراوان باشند، اما حتی با وجود اعمال این تغییرات، هیچ تضمینی وجود ندارد که برای رشد دوباره اقتصاد، کافی باشد. مهمترین خطر این تغییر سیاست، این است که وضعیت چین نسبت به آنچه در غرب دیده می شود، عقب تر است. همچنان نرخ واکسیناسیون افراد مسن و مقاومت طبیعی در برابر بیماری پایین بوده و به این دلیل محدود کردن مبتلاها و مرگ و میر ناشی از بیماری، برای چین چالشی بزرگ خواهد بود.

بهبود عملکردی واکسن های تولید چین و واکسیناسیون گسترده تر می تواند به کاهش این فشارها، کمک نماید. بنابراین، تا زمان تکمیل این اقدامات، می توان تا حدی با استفاده از روشهای بهینه تر در درمان های ضد ویروسی و افزایش ظرفیت های مراقبتی، به بهبود وضعیت و کاهش تأثیرات همه گیری، دست یافت.

سیاست کووید صفر و اصرار بر سالم نگه داشتن جمعیت بدون ابتلای آنها به بیماری، تبدیل به موانعی شده است که دولت چین باید از پس آنها، در ماه های پیش رو بر آید.

وی ادامه می دهد:

با این حال، تقویت و بازیابی اقتصاد، خود به تنهایی چالشی بزرگ خواهد بود.

آخرین ارقام تجاری منتشر شده چین در هفته گذشته، نشان از افت 8.7 درصدی صادرات و 10.6 درصدی واردات، نسبت به سال گذشته، دارد. بدیهی است که این کاهش تا حدودی وابستگی اقتصاد چین به سایر اقتصاد های مهم که در مقابل تورم و رکود اقتصادی، با کاهش تقاضا برای واردات روبرو شده اند، را نمایان می کند. مشتریان داخلی چین طی یک دهه گذشته نقش بسیار مهمی را در وجود تقاضای بازار، بازی کرده اند و اینجاست که محدودیت های سخت کوویدی را می توان دلیل افول مذکور دانست. به منظور بازسازی بازار داخلی آسیب دیده و احیای مصرف داخلی، یک سری بسته های محرک با کارایی بالا مورد نیاز است.

این امر مسئله ای چالش برانگیز تر می شود وقتی به این واقعت که بهبود اقتصادی بیشتر به تقویت تقاضای داخلی وابسته باشد تا رشد و توسعه صادارت گذشته، توجه کنیم.

If China Sneezes, Shipping Will Catch a Cold: A Saying More Timely Than Ever

تحلیلگر Allied خاطر نشان کرد: با توجه به نقش مهمی که چین در تجارت جهانی به خصوص در تجارت کالای خشک فله بازی می کند، هرگونه بازیابی مناسب بازارهای حمل و نقل، ارتباطی تنگاتنگ با اقتصاد قدرتمند چین خواهد داشت. به نظر می رسد بازار حمل و نقل فله، تا زمان رسیدن به این نقطه، سطوحی از نوسان را تجربه کند. سخت ترین نقطه به احتمال زیاد رکود فصلی حاکم بر این بازار در طول جشن های سال نوی چین در اواخر ژانویه و اوایل فوریه، خواهد بود. انتظار می رود دولت چین پس از آن، تلاش قابل توجهی برای اصلاح اقتصاد خود انجام دهد. بسته به میزان تعهد و تلاش متصدیان امور، می توان امیدوار به بازیابی سریعتر و قابل توجه در نرخ حمل و نقل بار فله خشک در نیمه دوم سه ماهه اول 2023 باشیم. به این وجود، همه اینها در حال حاضر به پکن بستگی دارد که انتظار می رود برای معکوس کردن روند اخیر در رشد اقتصادی و ارقام تجاری خود، تلاش کند.