ساختار سازمان بین المللی دریانوردی

قوانین و مقررات


سازمان بین المللی دریانوری به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد وظیفه ایجاد یک ساختار منظم همکاری مابین دولتهای گوناگون در زمینه قوانین حاکمیتی و شیوه های فنی و اجرایی موثر در کشتی رانی تجاری بین المللی و تشویق و تسهیل پذیرش عمومی بالاترین استاندارد های کاربردی در حوزه های ایمنی دریانوردی، بهبود بازدهی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط دریایی توسط کشتی ها را دارد. این مقاله به صورت خلاصه ساختار و تاریخجه این سازمان را منعکس می نماید.

تفاهم نامه افسران کنترل بندری در حوزه اقیانوس هند

سیستم مدیریت


به منظور ایجاد یک تفاهم نامه افسران کنترل بندری در حوزه اقیانوس هند (IOMOU) جلسات مقدماتی آن در دو مرحله ابتدا در اکتبر 1997 میلادی در هند و سپس در ژوئن 1998 در آفریقای جنوبی، تشکیل گردید. هدف اصلی سیستم افسران کنترل بندری، بررسی وضعیت شناورهای خارجی متردد در بنادر تحت کنترل آنها از نظر میزان تطابق با الزامات کنوانسیون های بین المللی دریایی می باشد.

مروری بر کنوانسیون آب توازن کشتی ها

قوانین و مقررات


در پی کنفرانسی در شهر ریودوژانیرو (1992 میلادی) با موضوع توسعه و محیط زیست، سازمان بین المللی دریانوردی سلسله مذاکراتی را برای امکان سنجی ایجاد سندی اجباری با موضوع موجودات زنده دریایی مضر (Harmful Aquatic organisms) و ریزموجودات بیماری زا (Pathogens) در آب توازن کشتی ها، آغاز نمود. پس از سال 1999 میلادی، کارگروه آب توازن، که توسط MEPC در سال 1994تشکیل گردیده بود، تمرکز خود را بر ایجاد کنوانسیونی مستقل و با موضوع کنترل و مدیریت آب توازن کشتی ها و رسوبات ناشی از آنها، قرار داد و نتیجه این اقدامات پذیرش کنوانسیونی به همین نام در سال 2004 میلادی بود.

آزمایش روی کشتی سیستم های مدیریت آب توازن به منظور دریافت گواهینامه تأیید نوع

قوانین و مقررات


آزمایش های روی کشتی (Shipboard Tests)، آزمایشی است با مقیاس کامل که طی آن سیستم مدیریت آب توازن نهایی و ساخته شده، بنا بر دستورالعمل های آیمو مورد ارزیابی و کنترل قرار می گیرد و در نتیجه آن انطباق سیستم با معیار های کنوانسیون مدیریت آب توازن تأیید خواهد شد. در این مقاله، تلاش نموده ایم با بهره گیری از دستورالعمل های آیمو، نحوه آزمایش روی شناور را به عنوان مرحله نهایی در دریافت گواهینامه تأیید نوع سیستم، بیان نمائیم.

تقویم مقررات پیش روی آیمو (2023 – 2026)

قوانین و مقررات


تقویم تجمیعی آیمو می تواند به عنوان منبعی برای مالکان، راهبران، مهندسان و کارشناسان شاغل در صنایع دریایی، بسیار مفید و کاربردی باشد. بر این اساس، جداول زیر بر اساس سال میلادی به شرح مختصری از قوانین لازم الاجرای جدید می پردازد. بدیهی است با توجه به روند تصویب و ابلاغ قوانین و مقررات دریایی در آیمو، این جداول در آینده، ممکن است شامل پاره ای تغییرات و قوانین جدید شود.

الزامات نشریات دریایی و اسناد آیمو

قوانین و مقررات


کمیته ایمنی دریایی در هشتاد و یکمین اجلاس خود (10 تا 19 می 2006) و کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی در پنجاه و سومین اجلاس خود (18 تا 22 ژوئیه 2005)، به منظور ایجاد راهنمایی برای تهیه و نگهداری نشریات دریایی بر روی شناورهای متردد در آب¬های بین¬المللی، قوانینی را به تصویب رساند.

لوله های هواگرد در کشتی ها و الزامات کنوانسیون خط شاهین

قوانین و مقررات


از لوله های هواگرد برای تعادل فشار مخازن کشتی ها در هنگام پر شدن، استفاده می کنند و معمولاً روی عرشه بالایی مخازن نصب می گردد. الزامات خاصی برای ارتفاع و سازه شان وجود دارد که بر اساس موقعیت قرارگیری آنها تعیین می شود. در این مقاله به معرفی اجمالی لوله های هواگرد و بررسی قوانین کنوانسیون خط شاهین در این خصوص می پردازیم.

گواهینامه بین المللی جلوگیری از آلودگی هوا توسط موتورهای دریایی (EIAPP)

قوانین و مقررات


گواهینامه EIAPP که مخفف عبارت Engine International Air Pollution Prevention Certificate است، به طور خاص به موضوع انتشار گازهای اکسید نیتروژن (NOx) در موتورهای دیزل دریایی می پردازد. انتشار ناکس شامل انتشار کلی اکسید های نیتروژن است که محاسبه آن بر اساس انتشار وزنی NO2 می باشد و بر اساس مفاد کد ناکس (NOx Technical Code)، با استفاده از چرخه های تست (Test Cycles) و روشهای اندازه گیری تعیین شده در آن، اندازه گیری می گردد. گواهینامه EIAPP نشان دهنده ی انطباق موتور کشتی با استاندارد های سختگیرانه ی زیست محیطی بوده و نتیجه آن بالا بردن کیفیت هوا است.

الزامات حمل و نصب تجهیزات رادیویی مطابق با قوانین کنوانسیون سولاس 2024

قوانین و مقررات


کمیته فرعی ناوبری، ارتباطات رادیویی و جستجو و نجات (NCSR)، در نهمین اجلاس خود (21 تا 30 ژوئن 2022)، با در نظر گرفتن اصلاحات فصل چهارم سولاس، بخشنامه شماره COMSAR.1/Circ.32/Rev.1 در ارتباط با نوین سازی تجهیزات رادیویی (GMDSS) و هماهنگ کردن الزامات مربوط به آنها را تدوین نمود. در این مقاله فنی ویرایش دوم این دستورالعمل برای یکسان سازی الزامات رادیویی جدید کنوانسیون سولاس تشریح می گردد که از تاریخ اول ژانویه 2024 برای تمامی شناورهای مشمول کنوانسیون سولاس لازم الاجرا شده است

استقبال آیمو از تصویب کنوانسیون فروش قضایی کشتی ها

IMO


به گزارش سایت رسمی سازمان بین‌المللی دریانوردی، طی مراسمی آیمو از امضای کنوانسیون جدید پیشنهادی سازمان ملل درباره آثار بین‌المللی قضایی شناورها در پکن، در تاریخ ۵ سپتامبر ۲۰۲۳ استقبال کرد. این کنوانسیون به نام کنوانسیون پکن در خصوص فروش قضایی کشتی‌ها شناخته می‌شود و توسط کمیسیون حقوق و تجارت بین‌الملل سازمان ملل با هدف تسهیل معاملات مالکان جدید شناورها یا سازمان‌هایی که برای تأمین مالی خریداران وجود دارند، تدوین شده است.