اخبار جهان
عملکرد کشور ها بر اساس گزارش 2021 تفاهم نامه پاریس

عملکرد کشور ها بر اساس گزارش 2021 تفاهم نامه پاریس


بر اساس خروجی اجلاس 55 ام کمیته فنیParis MoU، فهرست جدید عملکرد کشور ها و نمایندگان آنها (ROs) در حوزه عملیاتی این تفاهم نامه، منتشر گردید که از تاریخ 1 جولای 2022 به عنوان مرجع انجام بازرسی از شناور ها، در نظر گرفته خواهد شد.

این گزارش با دسته بندی کردن کشورهای مختلف به سه دسته سفید، خاکستری و سیاه که به ترتیب نمایانگر عملکرد و کیفیت خوب تا ضعیف آنهاست، وضعیت هر یک را مشخص کرده است. در خصوص موسسات رده بندی این عملکرد به سطوح عملکردی بالا، متوسط، پایین و خیلی پایین تقسیم بندی شده است. این سطوح نیز به ترتیب نمایانگر وضعیب خوب به ضعیف یک موسسه رده بندی می باشد.

گزارش مذکور با توجه به بازرسی های انجام گرفته در یک بازه 3 ساله و تعداد توقیف های فنی رخ داده در آن برای هر کشور تدوین شده است که برای ورود به این فهرست حداقل 30 مورد بازرسی از شناورهای تحت پرچم هر کدام از کشورها مورد نیاز است.

وضعیت سفید نشان دهنده کشور با کمترین توقیف های فنی است.

کشورهایی که از نظر عملکرد در رده متوسط قرار داشتند در فهرست خاکستری دسته بندی شده اند که در صورت کنترل بیشتر بر روی عملکرد شناور های تحت پرچمشان می توانند به دسته بالاتر ارتقا پیدا کنند. همچنین خطر انتقال به رده سیاه برای این دسته از کشور ها در سالهای بعدی وجود خواهد داشت که نیازمند کنترل بیشتر بر روی عملکرد شناورهای تحت پرچمشان، می باشد.

در فهرست ضمیمه برای سال 2021 میلادی، 68 کشور در دسته بندی های سفید، خاکستری و سیاه وجود دارند که از این میان 40 کشور در دسته سفید، 21 کشور در دسته خاکستری و 7 کشور در دسته سیاه قرار گرفته اند.

همچنین در سال 2020 میلادی، از مجموع 70 کشور موجود، 39 کشور در دسته سفید، 22 کشور در دسته خاکستری و 9 کشور در دسته سیاه، قرار گرفته اند.

به همین صورت، کمیته طی سالهای متمادی به صورت دقیق عملکرد موسسات رده بندی را نیز زیر ذره بین قرار داده است که همانند فرمول مورد استفاده برای کشورهای مختلف و دسته بندی های مشخص شده رنگی، موسسات رده بندی نیز در دسته های مشابه قرار می گرفتند. کمترین میزان بازرسی از شناورهای یک موسسه برای قرارگیری در فهرست مورد نظر، 60 مورد می باشد.

در سال 2021 میلادی 33 موسسه رده بندی در این فهرست قرار گرفته اند که بر اساس آمار مشابه سال قبل عملکرد تقریبا یکسانی داشته اند. از نکات بسیار مهم و جالب این است که هیچ کدام از این موسسات در رده خیلی پایین کیفی قرار نگرفته اند.

از سال 1999 میلادی، جزئیات و مسوولیت های هر موسسه رده بندی در ارتباط با ایرادات منجر به توقیف فنی هر شناور، به طور دقیق و با کد های مشخص، تعیین می گردیده است. زمانی که هر آیتم منجر به توقیف فنی بر اساس معیار های Paris MoU مرتبط با مسوولیت موسسه رده بندی باشد، این آیتم با ذکر عبارت"“RO responsible در گزارش تنظیم شده، مشخص می گردد.

بنابر این از 528 توقیف فنی ثبت شده در سال 2021 میلادی، 64 مورد با درصد نسبی 12 درصد، مرتبط با موسسات رده بندی شناخته شدند که این میزان در سال 2020 میلادی 11 درصد بوده است.

از ابتدای ماه جولای 2022، این فهرست برای محاسبه پروفایل ریسک هر کشور و یا موسسه رده بندی، استفاده خواهد شد.

   برای مشاهده گزارش، کلیک کنید